Om oss

Hallarnas skådespelarlag har spelat amatörteater sedan 1943. Vi är en ideell förening som har teatergrupper för barn och unga och vuxna. Läs mer om våra teatergrupper här

På sommaren sätter vi upp familjeföreställningar där barn och unga från våra teatergrupper spelar tillsammans med vuxna. Följ gärna oss i sociala medier för återkommande aktuell information. Facebook och Instagram.

Hallarnas historia

När Hallarnas hembygdsgård (söder om Falkenberg, mellan Boberg och Eftra) invigdes pingstaftonen 1943 framträdde ett amatörsällskap för första gången med namnet Hallarnas skådespelarlag. Sällskapet behöll namnet, fortsatte med teater. De spelar framförallt folklustspel och klassiska komedier. Sedan 1997 har de spelat sommarteater på Halmstads Slotts borggård. Folket i Simlångsdalen och Ruskaby skola är några av de många uppsättningar sällskapet framfört åtskilliga gånger.

I flera år gjorde Hallarna föreställningar på Laxön mitt i Nissan. 2019 spelades Peter Pan på Laxön. Efter Peter Pan ville Hallarna skriva ett eget manus och sätta upp en ny föreställning. Inte nog med ett eget manus utan det skrev även helt ny musik till föreställningen av Mårten Holmberg. Den nya musikalen fick namnet Tingeling och Sagornas Väktare. Sommaren 2022 och 2023 spelades den i slottsträdgården i Wapnö slott. 

2023 fyller Hallarnas skådespelarlag 80 år!

Tidigare föreställningar

2011 Trollkarlen från Oz
2012  Robin Hood… eller hur?
2013 Folk & rövare i Kamomilla stad
2015 Klas Klättermus
2017 Alice i Underlandet
2019 Peter Pan på Laxön! 
2022 Tingeling och Sagornas Väktare
2023 Tingeling och Sagornas Väktare

kapten krok och de borttappade barnen
Från Tingeling och sagornas väktare 2022