Glöm aldrig Trine

En ung teatergrupp nås av nyheten att deras huvudrollsinnehavare har gått bort i en tragisk olycka bara ett par veckor innan deras premiär. I bruset av folks åsikter och antaganden om vad som hänt bestämmer sig gruppen för att berätta om henne. ”Inte för att vi egentligen kände henne. Ingen kände henne. Men ingen kände henne bättre än vi.”

Vår teatergrupp Phoenix spelar under våren 2024 föreställningen Glöm aldrig Trine. 

I Glöm aldrig Trine möter vi utanförskap, fördomar, klasskillnader, vänskap och kärlek, men framförallt är det en berättelse om att hitta sin plats och våga gå sin egen väg.

 
”Glöm aldrig Trine” är vårt bidrag till Riksteaterns projekt Länk. Länk ger ungdomsensembler möjlighet att spela nyskrivna pjäser, speciellt riktade för både ungdomar som skådespelare och ungdomar i publiken.
19-21 april åker vi till Teater Halland i Varberg, där vi träffar andra ensembler från Halland, minglar, går på workshops, tittar på de andras pjäser och får feedback på vår egen föreställning. En upplevelse för livet!
Sedan är det dags för oss att dela med oss av den här fantastiska föreställningen till Halmstadpubliken. Kom, titta, gråt, skratta.
 
Glöm aldrig Trine är teatergruppen Phoenix bidrag till Riksteaterns Länk-projekt 2024 och är skriven av Dag Thelander speciellt för Länk.