Bye Bye Fear

BYE BYE FEAR! 12 maj kl. 14.00 och 16.30
Fri entré – Föranmäl gärna för säkrad plats
info@dramalogen.se
Hur gör man för att inte bli rädd? För spöken, spindlar, kärnvapen..?
Kan man bli kompis med sin rädsla? Finns det något recept?
Tips, strategier och metoder presenteras i form av en musikalisk show som skapats av ungdomar från Sverige och Ukraina.
Ett unikt internationellt samarbete!
Bakgrund
I september 2023 började Creative School What If -gruppen i Lviv att under ledning av Nataliia Shapovalova och Yaroslav Voitenko, arbeta fram scener på temat rädsla och hur man
gör för att hantera densamma? Temat kom från ungdomarna själva.
I Halmstad, på Dramalogen, började i januari Hallarnas Skådespelarlags ungdomsgrupp Hydra under ledning av Reni Petersen Ndoye och Carina Nyberg, att arbeta på samma tema. Uppgiften de två grupperna har fått är i princip densamma. På var sitt håll skall de arbeta fram ca 20 minuter var. Det har diskuterats, improviserats och grupperna har mötts över zoom.
Den 8e maj kommer gruppen från Ukraina hit och målet är att utveckla de scener som finns, skapa nya scener ihop med ”Hydra” och göra en föreställning tillsammans.
Den 8-12 maj kommer arbete med workshops och repetitioner pågå, som sedan resulterar i världpremiär söndagen den 12 maj på
Dramalogen.
 
Koreografen Kathleen Quinlan kommer att tillsammans med teaterkonsulenten/ regissören Ika Nord under denna vecka att bistå och stötta arbetet med grupperna/ ensemblen.

– Projektet ägs av Hallands bildningsförbund och produceras i samarbete med Dramalogen och med stöd av Studiefrämjandet.